STUDENTS section

Theáomai

STUDENTS section

Theáomai

Far from wanting to do an institutional exhibition, on this occasion we wanted to create a context where students have their own voice connected with the absolute present of their concerns. For this reason, we organised a contest open to all students of higher schools, the Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) and the Conservatori Superior de Dansa (CSD).

We only asked for two things: that they formed creation groups that in addition to scenographers included other professional backgrounds from the performing arts, and that they outlined an idea they found interesting to work on in the framework of an international scenography exhibition. An idea that comes from their interests as performing arts students, in relation to how they see or understand the profession or in relation to their creative processes.

Projects presented

Fàbrica de Quimeres by Míriam Alemany-Garnés, Nina López-Le Galliard, Xavier Oró Archs and Xènia Sendra Luna.

– Project by Marta López Figueras, Ona Sallas Batlle, Mª Magdalena Garzón Torrandell and Oriol Corral Meroño.

Fals quadern de viatge by Carlota Grau Bagès, Clàudia Serra Mas and Cristina Viñas Marcus.

The winning project is Theáomai, by Lola Belles, Sergi Cerdan, Sara Espinosa and Lluc Ubach. A project on creation, contemplation and the involvement of art with the present context and that calls on the audience’s intimate experience.

© Institut del Teatre 2019

Capa video

STUDENTS section

Secció estudiants text

4 dossiers PDF

Capa cv

Capa pdf


Secció estudiants text

4 dossiers PDF


THE STUDENT CREATORS OF THE INSTALLATION

ELS ESTUDIANTS AUTORS DE LA INSTAL·LACIÓ

Lola Belles / Sergi Cerdan / Sara Espinosa / Lluc Ubach

 

Els autors de la instal·lació Theáomai són un grup d’estudiants de 4t curs de l’Institut del Teatre. Lola Belles, Sergi Cerdan i Sara Espinosa són estudiants d’Escenografia, i Lluc Ubach és estudiant de Direcció i Dramatúrgia. S’han conegut a l’escola compartint assignatures i pràctiques escèniques.

Tots quatre tenen altres formacions de caràcter ben divers. La Sara i el Sergi són músics, la Lola és dissenyadora i el Lluc és il·lustrador. Des d’aquesta varietat de perfils comparteixen una mateixa manera d’entendre el teatre; un terreny on els processos de creació no estan compartimentats, on el límit del llenguatge que exploren no és més que el límit del seu univers teatral que està en constant procés de descoberta.

Més enllà dels projectes curriculars comparteixen inquietuds artístiques i reflexions que ja han tingut l’oportunitat d’experimentar en projectes propis extraacadèmics que els van donant una veu distintiva com a grup de creació. Prèviament a aquesta participació a la Quadriennal de Praga, el col·lectiu ha creat Dramatúrgies de l’ull compost, una instal·lació basada en la novel·la Das Schloss de Kafka.


THEÁOMAI

THEÁOMAI

CREACIÓ D’ESPAI GROC EN RECINTE NO SUSCEPTIBLE DE CENSURA

Theáomai (contemplació) és el terme grec que fa referència a la mirada com a acte creatiu, lluny de les connotacions passives que acostumem a emprar en un context en què la informació visual ha saturat la nostra quotidianitat.

La mirada és per se creadora i genera un discurs.

L’escenògraf impregna amb el seu ull crític l’espai que dissenya i produeix, amb la seva proposta, un impacte en la mirada de l’espectador, convidant-lo a dialogar amb el que es materialitza just davant dels seus ulls i a convertir-se en cocreador de la peça escènica. Entenem, doncs, l’escenògraf com un creador d’espais per al debat.
Tot ha de ser capaç de ser parlat i discutit en un escenari, sigui el que sigui. La mirada de l’escenògraf és el punt de partida d’un teatre compromès amb la llibertat d’expressió i amb la diversitat d’opinions i de pensaments. A partir d’aquí, és l’espectador el que decideix quina història s’explica, què pensar, què fer…

Aquesta és la nostra proposta, un espai en constant transformació on el públic pugui ser el
responsable final d’escriure la seva pròpia narrativa sobre els fets del nostre present.

 

Agraïment a Anna Gual, poeta

 

Lola Belles, Sergi Cerdan, Sara Espinosa i Lluc Ubach
Dissenyadors i autors de la instal·lació