CATALUNYA. Art i Democràcia

CONFERÈNCIA

L’1 d’octubre del 2017 va marcar un punt d’inflexió a Catalunya. Més de dos milions i mig de catalans van optar per votar al referèndum d’autodeterminació en un acte de desobediència civil al govern espanyol. Aquell dia es va convertir en una gran festa per la defensa de la llibertat d’expressió i dels drets democràtics. Una festa emocionant i impactant que malauradament es recordarà per la duresa amb què va ser reprimida per les forces de l’Estat.

La filòsofa Marina Garcés, en el seu assaig Nova Il·lustració radical, parla de la perfecta utopia en què vivim; un món smart ple d’habitants idiotes on tot està perfectament establert i res pot ser qüestionat. Però què passa quan es qüestiona el sistema? A Catalunya alguns dels activistes socials, polítics i artistes que han defensat i actuat en conseqüència amb aquesta actitud estan actualment imputats, a la presó o a l’exili.

En aquesta situació d’excepcionalitat, hem convidat diverses personalitats del món artístic i intel·lectual del nostre país a reflexionar-hi, tot parlant de conceptes com democràcia, llibertat d’expressió, censura, violència, revolució o memòria.

© 2019 - Equip Audiovisuals. Institut del Teatre

CATALUNYA. Art i Democràcia

CATALUNYA. Art i Democràcia

Capa cv

Capa pdf